CINEMA IETI

 

Almirall Miles Messery (M)M

El cap del servei secret britànic ha intervingut en totes les pel·lícules menys a Sólo para sus ojos. L'absència del personatge en aquest capítol va ser deguda a la mort, dos anys abans, de Bernard Lee, intèrpret del paper des d' Agente 007 contra el Dr.No finsa Moonraker. Des d'Octopusy va ser substituït per Robert Brown, que ha donat vida al personatge fins a 007 Licencia para matar. A Nunca digas nunca jamás, Edward Fox va ser M, paper que a Goldeneye fa l'actriu britànica Judi Dench.

Miss MoneypennyMoneypenny

El personatge de la secretària de M ha estat interpretat per quatre actrius: la veterana Lois Maxwell, la qual va donar vida al personatge des d' Agente 007 contra el Dr.No fins a Panorama para matar, la més llarga col·laboració ininterrompuda d'un actor amb la sèrie; Palema Salem, a Nunca digas nunca jamás; Caroline Bliss, a 007 Alta tensión i 007 Licencia para matar; i Samantha Bond, a Goldeneye.

Mayor Boothoyd (Q)Q

L'inventor de tots els estris gràcies als quals Bond pot sortir sa i estalvi de les situacions més compromeses ha conegut la cara de Desmond Llewellyn en tots els títols de la sèrie, menys a Agente 007 contra el Dr.No (interpretat per Peter Burton), 007 Vive y deja morir (on Q no intervenia) i Nunca digas nunca jamás (interpretat per Alec McCowen).

Felix Leiter
Felix

Set són els actors que han protagonitzat Leiter, agent de la CIA sempre disposat a col·laborar amb Bond i que a 007 Licencia para matar era brutalment torturat al mateix temps que assassinaven la seva dona: Jack Lord (Agente 007 contra el Dr.No), Cec Linder (James Bond contra Goldfinger), Rik Van Nutter (Operación Trueno), Norman Burton (Diamantes para la eternidad), David Hedison (007 Vive y deja morir i 007 Licencia para matar), Bernie Casey (Nunca digas nunca jamás) i John Terry (007 Alta tensión).


Ernst Stavro BlofeldErnst Stavro

Màxim responsable de l'organització terrorista Spectra, que al llarg de la sèrie ha aparegut en cinc ocasions: Desde Rusia con amor (on no se li veia la cara), Sólo se vive dos veces (Donald Pleasence), 007 al servicio secreto de Su Majestad (Telly Savalas), Diamantes para la eternidad (Charles Gray) i Nunca digas nunca jamás (Max von Sydow).

General Gogol
Gogol

Aquest membre del govern soviètic ha intervingut en La espía que me amó, Sólo para sus ojos, Octopussy, Panorama para matar i 007 Alta tensión, film en el qual va ser ascendit a un alt càrrec del Ministeri d'Afers Exteriors. Walter Gotell ha estat l'encarregat de donar-li vida.

Sheriff J.W. PepperPepper

Encarregat de la seguretat a Louisiana, Pepper pateix un proces agud d'estupides en les seves dues intervencions a la sèrie: 007 Vive y deja morir i El hombre de la pistola de oro. A les dues és interpretat per Clifton James.

Tiburón
Tiburon

Un dels enemics més implacables de Bond que, després de la seva intervenció en La espía que me amó es va transformar, incomprensiblement, en un ésserangelical a Moonraker. Richard Kiel va ser el seu intèrpret.

Menu principal | Els creadors | Les noies | Els enemics | Les cares | El seguici | Els capricis | Els "gadgets"

CINEMA IETI