CINEMA IETI

 

 

LES ESTRELLES FAN CUA PER ALS CÀSTINGS
AQUEST PAPER ES PER A MI ( 8241 bytes)

George Miller, el primer director que es va fer càrrec de Contact, volia Ralph Fiennes per al paper de l'exseminarista que lluita entre l'amor a Déu i  Jodie Foster. Miller finalment va deixar la direcció del film, que va passar a mans de Robert Zemeckis, el qual va preferir deixar fora Fiennes i agafar Matthew McConaughey per al paper. És el de sempre. Una estrella desitja un paper i quan sembla que ja el té va a parar a mans d'un altre. Lawrence de Arabia, Lo que el viento se llevó, Cleopatra... són casos coneguts. Però n'hi ha molts més.


ACORRALADO
El personatge: RAMBO
El candidat: JOHN TRAVOLTA
L'escollit: SYLVESTER STALLONE

RAMBO (6541 bytes)
Qualitats no n'hi faltaven. En l'època en què Ted Kotcheff va deixar anar la seva màquina de matar per la selva vietnamita, Travolta encara era àgil i musculós. L'actor no havia cedit a les temptacions de la bona taula, però la seva estrella començava a davallar, així que l'heroi que, ell solet, va poder desmantellar qualsevol guerrilla del Vietcong va passar a mans de Stallone, un home que havia demostrat sobradament el que podia fer amb els seus punys.


ALGO PARA RECORDAR
El personatge: ANNIE REED
El candidat: JULIA ROBERTS
L'escollit: MEG RYAN

ALGO PARA RECORDAR (7116 bytes)
Molt abans que Sandra Bullock aparegués per Hollywood, la "veïna del costat" s'anomenava Julia Roberts. Tots els guions de comèdies romàntiques escrites per escombrar a la taquilla, absolutament totes, pasaven primer per les seves mans i només quan deia "no" els productors s'adonaven que a Hollywood hi havia més actrius. La Roberts deu el seu caixet a Pretty Woamn, un conte de fades que va refusar protagonitzar...Meg Ryan -que tampoc es va fiar de la resposta comercial de Ghost, El silencio de los corderos i Maverick. Anys més tard, la Cenicienta que va encantar Richard Gere li tornaria el favor, renunciant a enganxar l'orella a la ràdio cada nit per sintonitzar amb l'insomne Tom Hanks d'Algo para recordar.


APOCALYPSE NOW
El personatge: WILLARD
El candidat: HARVEY KEITEL, STEVE McQUEEN, AL PACINO, JACK NICHOLSON, CLINT EASTWOOD
L'escollit: MARTIN SHEEN
L'actor que va rebre la missió d'eliminar el coronel Kurtz (Marlon Brando) va ser Harvey Keitel, però el protagonista de Teniente corrupto va refusar la responsabilitat a la setmana d'haver començat el rodatge. Keitel al·lega diferències irreconciliables amb Coppola, i Martin Sheen va embarcar rumb a Filipines per afegir-se a l'expedició. Si hagués sabut que les duríssimes condicions del rodatge li anaven a provocar un començament d'infart, entre altres coses, segur que Sheen també hauria refusat la missió.


DOS HOMBRES Y UN DESTINO
El personatge: SUDANCE KID
El candidat: WARREN BEATTY, STEVE McQUEEN
L'escollit: ROBERT REFORD
A finals dels seixanta Paul Newman era una superestrella amb dret a escollir als seus companys de repartiment. Així va ser com Robert Redford, amic de Newman, va aconseguir el paper pel qual suspirava Beatty, tan de moda en aquella època, i McQueen. Ja als vuitanta, Redford va regalar al seu amic el protagonista de Veredicto final. Newman va ser nominat per a l'Oscar.


CASABLANCA
El personatge:RICK
El candidat: RONALD REAGAN
L'escollit: HUMPHREY BOGART

CASABLANCA (7007 bytes)
"Siempre nos quedará París", en boca de Ronald Reagan. De veritat que hauria aconseguit commoure Ingrid Bergman? Per sort, Michael Curtiz no ho va veure clar, i va preferir que fos Boggie el que pronunciés aquesta i altres frases antològiques. "¿Eso es el ruido de las bombas o los latidos de mi corazón?".


EN BUSCA DEL ARCA PERDIDA
El personatge: INDIANA JONES
El candidat: TOM SELLECK
L'escollit: HARRISON FORD

EN BUSCA DEL ARCA PERDIDA (5800 bytes)
Tom Selleck, i no Harrison Ford, va ser l'escollit per Spielberg per protagonitzar En busca del arca perdida, però el contracte que el lligava al detectiu Magnum i a la CBS li varen impedir interpretar l'aventurer més admirat dels últims temps.


EL CLUB DE LOS POETAS MUERTOS
El personatge: KEATING
El candidat: DUSTIN HOFFMAN, LIAM NEESON
L'escollit: ROBIN WILLIAMS
Poc abans de seure a la seva cadira i cridar acció!, Peter Weir encara desfullava la margarida. Com havia de ser el professor Keating? Baixet però batallador i forçut, simpàtic i inofensiu? L'última fulla, amb molt criteri, portava escrit el nom de Williams, i el discjòquei de Good Mornig Vietnam es va convertir en una encertada versió planera de Mr. Chips.


CON FALDAS Y A LO LOCO
El personatge: JOE, SUGAR KANE, JERRY
El candidat: BOB HOPE, MITZY GAYNOR, DANNY KAYE
L'escollit: TONY CURTIS, MARILYN MONROE, JACK LEMMON

CON FALDAS Y A LO LOCO (5163 bytes)
Si Billy Wilder va pensar en Hope, Gaynor i Kaye per protagonitzar una de les seves comèdies més "desmadrades" deuria ser que els veia qualitats... Al final, Wilder va mirar una mica més enllà i va veure la llum: Curtis, Monroe i Lemmon tenien allò que als altres tres els faltava, química.


GANDHI
El personatge: MAHATMA GANDHI
El candidat: DIRK BOGARDE, ANTHONY HOPKINNS, ALBERT FINNEY, ALEC GUINNES, TOM COURTNEY
L'escollit: BEN KINGSLEY

També es va suggerir el nom de Peret Finch per a protagonista. Al final, les afinitats físiques de Kingsley amb el líder hindú varen desbancar la resta de candidats. L'actor va guanyar l'Oscar per la seva interpretació.


HARRY EL SUCIO
El personatge: HARRY CALLAHAN
El candidat: FRANK SINATRA, JOHN WAYNE, PAUL NEWMAN
L'escollit: CLINT EATSWOOD

HARRY EL SUCIO (7728 bytes)
L'única qualitat que definia l'inspector Harry Callahan abans que Eatswood li donés un físic era la seva total falta d'escrúpols a l'hora d'aplicar la llei. La resta era negociable. Només així s'entén que tipus tan diferents com els que personificaven Wyane o Newman poguessin encaixar en un mateix paper.


EL GRADUADO
El personatge: BENJAMIN BRADDOCK
El candidat: ROBERT REDFORD, CHARLES GRODIN
L'escollit: DUSTIN HOFFMAN

La carrera de Dustin Hoffman hauria estat diferent si no hagués cedit a les temptacions de Mrs. Robinson, amb el permís de Robert Redford, que va ser refusat per al paper per donar una imatge d'home segur de les seves possibilitats.


LOS INTOCABLES DE ELIOT NESS
El personatge: ELIOT NESS
El candidat: DON JOHNSON
L'escollit: KEVIN COSTNER

LOS INTOCABLES (5331 bytes)
Està vist que Costner i Johnson seran sempre rivals, i que el bo de Don té les de perdre. A Los intocables de Eliot Ness, Kevin Costner li va arrabassar un paper que hauria adreçat la seva carrera; a Tin Cup es quedava amb la noia, i les males llengües diuen que en les farres que els dos solters més cotitzats de Hollywood feien entre presa i presa també Costner es menjava els "bocates" més apetitosos.


THELMA Y LOUISE
El personatge: THELMA, LOUISE
El candidat: GOLDIE HAWN, MERYL STREEP
L'escollit: GEENA DAVIS, SUSAN SARANDON

THELMA Y LOUISE (7172 bytes)
Ridley Scott les va convèncer. Però Hawn i Streep varen refusar intervenir en el film perquè van trobar l'argument menys graciós del que esperaven. Al final Sarandon i Davis varen agafar el relleu en el film.


TIBURON
El personatge: MATT HOPPER, QUINT
El candidat: JEAN-MICHEL VINCENT, JOEL GREY, CHARLON HESTON, LEE MARVIN, STERLING HAYDEN
L'escollit: RICHARD DREYFUSS, ROBERT SHAW

Roy Scheider va ser l'únic component dels tres protagonistes que no va haver de patir per aconseguir el paper. De la resta, l'únic que va poder ser i no va ser fou Sterling Hayden. Però els seus problemes amb el fisc varen fer que no pogués sortir de l'estranger i varen permetre a Shaw fer-se a la mar per caçar el temut tiburó.


007 CONTRA EL DR. NO
El personatge: BOND, JAMES BOND
El candidat: CARY GRANT, PATRICK MACNEE, RICHARD BURTON, DAVID NIVEN, ROGER MOORE
L'escollit: CONNERY, SEAN CONNERY

007 CONTRA EL DR. NO (5954 bytes)
Els que en principi tenien més números per aconseguir la seva llicència per a matar eren Grant i Macnee. Però el primer, ja amb seixanta anys, va refusar l'oferta, mentre que Macnee, futur venjador, la va trobar massa violenta. El The Daily Express va convocar un concurs per trobar el millor Bond i els lectors varen votar massivament Sean Connery. Niven i Moore varen perdre la batalla, però no la guerra, i varen acabar encarnant l'agent quan ex-Mister Edimburgo es va retirar.


Menú Especials

CINEMA IETI