frances.jpg (5646 bytes)


VAREN ARRIBAR
I ES VAREN QUEDAR...
...I VAREN
DONAR MITJA VOLTA

 

CHARLES BOYER (3998 bytes)CHARLES BOYER

Llicenciat en Filosofia per la Sorbona, va estudiar teatre en el Conservatori de París. Posteriorment es va traslladar a Hollywood a fi de posar en pràctica tot el que havia après. Va tenir èxit i va competir en quatre ocasions en la cursa pels Oscar. És l'actor francès que té la filmografia americana més brillant i extensa.
CATHERINE DENEUVE (4416 bytes)CATHERINE DENEUVE

La seva bellesa freda no va encaixar a Hollywood. Ni Jack Lemon amb les seves gracietes va aconseguir esborrar el seu posat francès ni impedir que decidís tornar a Europa a fi de no perdre el temps en títols sense transcendència.

 

LESLIE CARON (5719 bytes)LESLIE CARON

Gene Kelly, després de veure'l actuar amb el Ballet dels Camps Elisis la va fitxar per substituir Cyd Charisse a "Un americano en París". Tot seguit va signar un contracte amb la Metro per 7 anys. Ja de més gran va tornar a Europa.
BRIGITTE BARDOT (5076 bytes)BRIGITTE BARDOT

La sex-symbol francesa no va aguantar ni un sol dia de rodatge sota el sol californià. A "Querida Brigitte" va sortir durant uns quatre minuts i va cobrar el que en els anys seixanta es coneixia com un sou Liz Taylor. Hollywood no va tornar a demanar els seus serveis.

 

LOUIS JORDAN (4493 bytes)LOUIS JORDAN

Nascut a Marsella, va debutar en el món del cinema com a actor i ajundant de direcció a "Le Corsaire". Film inacabat a causa del començament de la Segona Guerra Mundial. Va arribar a Hollywood de la mà d'Alfred Hitchcock. Va fer de dolent a "Octopussy". Actualment viu retirat a Califòrnia.
ALAIN DELON (4461 bytes)ALAIN DELON

El seu atractiu va enlluernar un peix gros de Hollywood que el va intentar fitxar amb un suculent contracte. L'actor va refusar l'oferta. Tot i així va fer alguns viatges a Hollywood per rodar diverses pel·lícules, l'última de les quals va ser "Aeropuerto 80".

 

MICHELLE MORGAN (4789 bytes)MICHÈLE MORGAN

Amb només 15 anys va debutar en el cinema. Als 17 ja era una estrella. Durant la Segona Guerra Mundial es va traslladar a Hollywood per treballar a les ordres de Robert Stevenson.
JEAN MOREAU (4586 bytes)JEAN MOREAU

Aprofitant el seu domini de l'anglès va intentar introduir-se en el mercat internacional participant en produccions americanes fetes a Europa. Això li va servir per treballar en 6 produccions.

 

MAURICE CHEVALIER (4077 bytes)MAURICE CHEVALIER

Nascut l'any 1888. Abans de debutar com a actor, de la mà de Max Linder l'any 1908, va fer d'acròbata en un circ i de cantant. El 1929 es va traslladar a Hollywood, va optar a un Oscar, i va col·laborar durant molt de temps amb el director Lubitsch. L'any 1958 va rebre un Oscar per la seva contribució al món de l'espectacle durant...50 anys!.
YEVS MONTAND(6061 bytes)YVES MONTAND

Va tenir una llarga carrera però decebedora. "El multimillonario" (1960) va ser la seva presentació a Hollywood. No sabia ni dir hello en anglès. La crítica va ser indulgent, però en el següent treball, "Réquiem por una mujer" (1960), va tirar a matar. Varen dir d'ell que era el pitjor actor de l'any. Al poc temps va tornar a França.

 


estrelles del cinema francès - la cursa pels Oscar - arribaren i es varen quedar...i donaren mitja volta


ieticat02.jpg (2966 bytes)