frances.jpg (5646 bytes)

Les estrelles del cinema francès arriben a Hollywood

Isabelle Adjani el va tocar amb la punta dels dits.
Depardieu hi va posar la seva freda mirada al damunt.
Però, cap dels tres va guanyar l'Oscar.
Juliette Binoche sí que ho va aconseguir.
A aquest pas Hollywood acabarà cantant "La Marsellesa".

CINEMA IETI
JULIETTE BINOCHE (5165 bytes)

 

ISABELLE ADJANI (3848 bytes) nom1.jpg (2810 bytes)
Enigmàtica i elegant. Meitat algeriana, meitat alemanya, però francesa de cor. "Quan Sharon Stone i jo sortíem, a Diabólicas, un nombrós grup de fotògrafs ens rodejava. Jo m'amagava amb un paraigua.'Per què t'amagues?'- em deia Sharon- 'és genial!'. Això és el que la converteix en una estrella de Hollywood".

 

VINCENT PEREZ (3301 bytes) nom2.jpg (2552 bytes)
Nascut a Lausana. Fill de pare espanyol i mare alemanya, no pot amagar l'accent francès en cada paraula que diu. "Segurament tornaré a fer un paper a "El Cuervo 3". Després de les meves intervencions en el cinema americà, crec que puc aportar algunes idees als meus propers personatges".

 

JULIETTE BINOCHE (3830 bytes) nom3.jpg (2901 bytes)
Si abans poques actrius de la seva generació tenien opcions per desbancar-la com a primera actriu del cinema francès, després d'aconseguir l'Oscar, ho tindran més difícil que mai. "Fer una pel·lícula en anglès no és més difícil que fer-ho en francès. En definitiva tot és interpretar, expressar les emocions de cada personatge."

 

GERARD DEPARDIEU (3605 bytes) nom4.jpg (3257 bytes)
L'any 90 va estar a punt d'aconseguir l'Oscar al millor actor, unes revelacions sobre la seva vida sexual de petit ho varen impedir. Els seus detractors li retreuen que faci comèdies destinades a fer pujar la taquilla i no el seu prestigi com a actor. "He treballat molt a Amèrica. Després de fer "Bogus" vaig sentir la necessitat d'ajornar alguns projectes, de viure, de disfrutar...".


EMMANUELLE BEART (3457 bytes) nom5.jpg (3445 bytes)
Té 31 anys, una bellesa fràgil i una gran vitalitat. Amb "Misión imposible" va intentar la conquesta de Hollywood. Ni les bambolines ni els telons l'han canviat. "Vaig pujar al carro de Hollywood per curiositat. Fent una pel·lícula al costat de Tom Cruise ja sabia que el meu paper no seria gaire lluït".

 

JEAN RENO (3470 bytes) nom6.jpg (2194 bytes)
Tot i no tenir l'atractiu de Delon ni el carisme de Belmondo en menys de deu anys s'ha convertit en un dels grans actors francesos. Fins al moment el seu millor treball ha estat "El Profesional". "En el rodatge de Misión imposible, a vegades, anava a menjar amb en Tom Cruise, aleshores era molt cordial. En el plató quasi no podia parlar amb ell més de 10 minuts. Està dins el sistema, sap perfectament qui és".

 

SOPHIE MARCEAU (3012 bytes) nom7.jpg (3042 bytes)
Tenia 13 anys quan Claude Pinoteau la va descobrir a La Boum (1980). Avui és una ferma candidata per desbancar Binoche i proclamar-se la nova Deneuve. Tenint en compte que Mel Gibson va ser qui li va obrir el camí a Hollywood, no tindrà gaires dificultats per triomfar. "Mel em volia per Braveheart, va ser fantàstic".

 

JULIE DELPY (3306 bytes)
No és la més famosa però sí la més internacional de les actrius franceses. En deu anys (ella en té 27) ha fet pel·lícules amb els principals directors europeus. "Entrar en el mercat de Hollywood no és difícil, el que realment costa és treballar regularment".


estrelles del cinema francès - la cursa pels Oscar - arribaren i es varen quedar...i donaren mitja volta


Menú Especials

CINEMA IETI