i les seves pel·lícules

CINEMA IETI

ADIVINA QUIÉN VINE ESTA NOCHE (Stanley Kramer)
Título original: Guess Who's Coming to Dinner
COLUMBIA , 1967
adivina1.jpg (13041 bytes)
Amb Spencer Tracy

adivina2.jpg (15963 bytes)
Amb Spencer Tracy

adivina3.jpg (16414 bytes)
Amb Sidney Poitier, Spencer Tracy

SINOPSIS
Joey Drayton torna a casa seva després de gaudir d'unes vacances de deu dies a Hawai amb l'home que estima, John Prentice, un metge negre de quaranta anys amb prestigi internacional. Joey a més de voler casar-s’hi immediatament també vol aconseguir la benedicció de les dues famílies. La parella ha de marxar aquella mateixa nit a Ginebra on el doctor treballa per a l'Organització Mundial de la Salut.Els pares d'ella, Matt i Christina Drayton, són molt agradables, intel·ligents i treballadors. Ara s'enfronten a una veritable prova per a les seves creences lliberals. La tensió creix quan els pares d’ell volen des de Los Ángeles per anar a sopar amb els Drayton i es veuen sorpresos com els pares de la noia.

CRÍTIQUES
"Tracy i Hepburn estan tan esplèndids, tan ben compenetrats en aquesta pel·lícula que es fa un nus a la gola al pensar que mai més tornaren a sortir junts. Miss Houghton, la jove neboda de Miss Hepburn, és una actriu encantadora que debuta a la pantalla amb grans perspectives per al seu futur, i Mr.Poitier és una torre negre, forta, articulada, civilitzada, sofisticada i absolutament persuasiva".
Leo Mishkin (New York Morning-Telegraph)

"Mr. Tracy dur a terme una interpretació sense cap error. Va estar malalt durant tot el rodatge i va morir deu dies després del final; conscient que era l’última pel·lícula que rodaria en la seva vida va convertir el seu paper en una gran lliçó de l'art d'actuar".
The New Yorker.

COMENTARIS
Aquesta va ser la novena pel·lícula de Tracy i Hepburn. El tractament lleu donat pel guió a un important tema social va ser molt atacat pels crítics, però milions d'espectadors estaven més interessats en el repartiment. Sidney Poitier va estar esplèndid, i la neboda de Hepburn està encatadora en el seu personatge. La pel·lícula va aspirar a nou premis de l’Acadèmia: pel·lícula, actor (Tracy), actriu (Hepburn), director (Kramer), muntatge, direcció artística, música i guió.William Rose (guionista) va guanyar el seu primer Oscar en la seva primera candidatura i Hepburn el segon Oscar en la desena.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI