i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

LA COSTILLA DE ADÁN (George Cukor)
Títol original: Adam's Rib
METRO-GOLDWYN-MAYER, 1949
costilla.jpg (15256 bytes)
Amb Spencer Tracy

costilla2.jpg (17960 bytes)

Amb Spencer Tracy

costilla3.jpg (13884 bytes)
Amb Judy Holliday

SINOPSIS
Amanda Bonner, una advocada amb una intensa fe en els drets de la dona, defensa Doris Attinger, una rossa una mica tonta que ha disparat contra el seu marit. Adam, el marit d'Amanda, un intel·ligent ajudant del fiscal, és l'encarregat de dur a terme l'acusació. Les declaracions i el desenvolupament del judici, juntament amb el tema de la igualtat de la dona, acaben complicant la vida d'Adam i Amanda no solament a la feina, sinó també a casa.

CRÍTIQUES
"La costilla de Adán presenta una vegada més Katharine Hepburn i Spencer Tracy com el matrimoni americà ideal de classe mitjana alta. Aquesta vegada, a més de ser agradablement sofisticats, són dos advocats... L’elegant forma física de Hepburn i la seguretat de Tracy com a actor mereixen l'admiració en qualsevol pel·lícula, però en aquesta els protagonistes han d'aportar un toc d’agressivitat.

La pel·lícula està interpretada com si els actors l’haguessin trobat divertida però, en realitat, igual com moltes comèdies cinematogràfiques sofisticades, és més absurda que còmica. El seu valor més gran: una estrident cançó anomenada "Farewell Amanda" amb una lletra poc afortunada que Cole Porter sembla haver escrit mentre esperava l’autobús."

Time.

COMENTARIS
La costilla de Adán va restablir la popularitat de les dues estrelles i va ser una injecció de vitamines que necessitaven. Tracy i Hepburn, el matrimoni d'advocats que s'enfronten als tribunals, estaven encantadors. La pel·lícula va ser, en tots els ordres, de primera categoria. L'única gota amarga va ser la cançó escrita per Cole Porter, "Farewell Amanda". El guió de Kanin-Gordon va ser candidat a l’Oscar.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI