i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

DE REPENTE, EL ÚLTIMO VERANO (J. L. Mankiewicz)
Título original: Suddenly Last Summer
HORIZON , 1959
ultimo1.jpg (16928 bytes)
Amb Montgomery Clift,
Elizabeth Taylor


ultimo2.jpg (17043 bytes)

Amb Montgomery Clift,
Elizabeth Taylor


ultimo3.jpg (17370 bytes)

Amb Montgomery Clift

SINOPSIS
A l’Àfrica del nord, Sebastián Venable, un ric i mimat poeta americà, mor sobtadament durant l'estiu. Tot i que diuen que es tracta d'un infart, el certificat de defunció també diu que estava ferit. Catharine Holly, la bonica cosina del poeta que estava amb ell en el moment dels fets, diu alguna cosa sobre fets horribles, però es mostra poc clara i incoherent. La seva tia vol recloure-la en un manicomi, on se li practicaria una lobotomia, amb el perill de reduir-la a la imbecil·litat, a fi d'acabar amb els seus deliris sobre la vida de Sebastián i la seva mort. La senyora Venable ofereix un milió de dòlars a l’hospital on tindrà lloc l'operació, però el Dr. Cukrowicz prefereix administrar a Catharine el sèrum de la veritat. En presència de tota la família la veritat surt a la llum: Sebastián era un homosexual que utilitzava, primer la bellesa de la seva mare i després la de la seva cosina, per aconseguir joves per a ell. La seva mort va ser una venjança.

CRÍTIQUES
"Katharine Hepburn interpreta la mare de Sebastián amb brillantor però molt íntimament, com si s’hagués adonat que en la pel·lícula intervenien altres persones... Em desagrada aquesta pel·lícula. Ho dic amb tota franquesa. La meva opinió és que és una obra sensacionalista, bàrbara i ridícula."
C.A. Lejeune (The -London- Observer)

COMENTARIS
Gore Vidal va treballar amb Williams en el guió per crear una obra estranya tot i que fascinant. Hepburn va cobrar 175.444 dòlars. Es va filmar a Anglaterra amb el productor Sam Spiegel (La Reina de África). El director va aconseguir d'Elizateth Taylor la que segurament sigui la millor actuació de la seva carrera; la seva interpretació dels llargs i difícils monòlegs va ser excel·lent.
Aquesta pel·lícula va trencar amb vells tabús referents a temes intocables.
Hepburn i Taylor varen ser aspirants a l’Oscar a la millor actriu, però les dues es varen anul·lar mútuament. L'ambientació i els decorats també van ser nominats.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI