i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

DOBLE SACRIFICIO (George Cukor)
Títol original: A Bill of Divorement
RKO RADIO, 1932Amb Billie Burke
Amb Billie Burke

Amb John Barrymore
Amb John Barrymore

Amb David Manners
Amb David Manners

SINOPSIS
Hillary Fairfield, víctima dels bombardejos de la guerra mundial i afectat per una crisi nerviosa, escapa d'un manicomi i torna a casa el mateix dia que la seva dona, Margaret, de la qual s'havia divorciat, pensa casar-se amb un home de bona posició social i equilibrat. Al principi, Hillary esclata d’ira en saber la notícia, però finalment s’adona de que el seu amor per la seva dona és tan gran com per deixar-la que se'n vagi amb altre i es queda amb la seva filla Sydney. La seva situació és dramàtica. En descobrir la malaltia mental que pateix la branca paterna de la seva família i entreveure la possibilitat que -si es casa- els seus fills es vegin afectats, Sydney trenca amb el seu xicot i s'entrega a cuidar el seu tormentat pare.

CRÍTIQUES
"Katharine Hepburn, que debuta en el cinema amb aquesta pel·lícula i que últimament ha estat vista per Nova York en el teatre fent A Warrior's Husband, ofereix una meravellosa interpretació de la filla desgraciada."
William Boehnel (New York World-Telegram)

"Miss Hepburn té una veu irritant i té molt per aprendre, però actua amb sinceritat i intel·ligència, i quan ella i Barrymore estan junts un petit reflex de qualitat de l'obra brilla a través de la pantalla."
The London Times.

COMENTARIS
El seu amor propi a l'hora d’enfrontar-se a aquest difícil paper anul·la la seva inexperiència a la pantalla. El director Cukor va afegir posteriorment: "La intel·ligència no és un dels seus dots menors. A Doble sacrificio sempre vacil·lava davant les tècniques cinematogràfiques, però no volia que ningú ho sabés. S’observava a si mateixa curosament, temptejava el camí amb prudència, i amb aquella pel·lícula va sobresortir com una primeríssima estrella, aparentment amb una sola lliçó... però va ser un treball molt dur."

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI