i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

EL RIFLE Y LA BIBLIA (Stuart Miller)
Títol original: Rooster Cogburn
UNIVERSAL, 1975rifle1.jpg (19212 bytes)
Amb John Wayne

rifle2.jpg (21648 bytes)

Amb John Wayne

rifle3.jpg (23385 bytes)

Amb Richard Romancito

SINOPSIS
Rooster Cogburn, un sherif borratxo i ja en decadencia, li es retirada la placa pel jutje federal Parker, per l'exces de duressa que utilitza en la recerca i captura de delincuents. Sol i sense saber que fe, Rooster, que te un gran historial com a soldad confederad, se sent fustrat per la falta d'acció en la seva vida. De totes maneres, molt aviat torna estar en actiu, el govern li encomana la misió de capturar al vandid Hawk i la seva banda, els qual han robat material al exercit.
Pel cami Rooster es troba amb una seriosa dona de Nova Anglaterra, Eula Goodnight, que ha vist morir al seu pare, misioner, i als indis que cristianitzaba, a mans del mateix Hawk. Junts decideixen captura als delincuents.

 

CRÍTIQUES
"Una pel·lícula tan deliciosa com els seus interprets, Wayne i Hepburn... Aquesta encantadora pel·lícula va ser dirigida per Stuart Miller en escenaris naturals d'Oregón i al costat del riu Rogue. Amplis horitzonts, llacs d'aigua trasparent, cel brillant, és sensacional, de veritat".
Katie Kelly (Chelsea-Clinton News)

 

COMENTARIS
Aquesta pel·lícula va ser un intent de recupera l'atmosfera de La Reina de África. Wayne i Hepburn oferian estils altament contrastats que provocaban una certa diversió en les seves disputes durant la pel·lícula, mab lo qual queda ben clar la seva admiració mútua. Molts aficionats veuen aquesta pel·lícula com l'ocasió de disfrutar de la presencia de dues llegendes de la gran pantalla, Wayne tenía 68 anys i Hepburn 67.
La pel·lícula era una rebuscada secuela de Valor de ley, que li va valdre un óscar a John Wayne sis anys abans.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI