i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

EN EL ESTANQUE DORADO (Mark Rydell)
Títol original: On Golden Pond
UNIVERSAL, 1981estanque1.jpg (14410 bytes)estanque2.jpg (20139 bytes)
Amb Henry Fonda, Jane Fonda


estanque3.jpg (18814 bytes)
Amb Henry Fonda

SINOPSIS
Norman Thayer Jr., un professor universitari jubilat amb un problema cardíac, esta passant, en companyia de la seva dona, Ethel, el que podria ser l'últim de molts estius en la seva casa al costat d'un llac, a Nova Anglaterra. Norman amaga la seva por a la mort darrera una actitud que es ofensiva per el demés. Ethel esta disposada a que els engoxants dies de Norman passin agradablement. Amb ells es reuneix la seva filla, Chelsea, una dona divorciada que mai s'ha dut be amb el seu pare, perquè sempre va sabé que hagués preferit un noi. la fredor e indiferència de tota una vida l'han apartat d'ell. L'acompanyen el seu xicot i el fill d'aquest, Billy, un adolescent rebel que sembla odiar el món.
Amb el pas dels dies pare i filla se sentiran més a prop l'un del altre, el noi i el vell superaran un doble abisme generacional i naixerà un afecta mutu.

CRÍTIQUES
"El repartiment de la pel·lícula aixeca fins a tal punt el seu interès i patetisme que la resta dels elements a penes importen res. Hepburn i Fonda son aristòcrates de la cultura popular: ella es la bellesa patrícia que va interpreta la María Estuardo de John Ford, i ell el guapo tribu del poble que el mateix director va escollir per la seva El joven Lincoln"
Philip Franch (The London Observer)

" Miss Hepburn esta en bona forma. Una de les coses més atractives d'ella com a actriu es la manera en que dona replica a un co-protagonista del seu mateix nivell. Necessita a algú a qui donar sopor, desafiar i amb qui actuar. Mr.Fonda és el millor que li ha passa des de Spencer Tracy i Humphrey Bogar."
Vincent Canby (The New York Times)

COMENTARIS
La pel·lícula va tenir un gran ressò publicitari al reunir després de cinc dècades, a dos llegendes del cinema. Un altre avantatge publicitari va ser el fet que Henry Fonda era la primera vegada que actuava amb el seu pare. Henry Fonda va igualar a la seva filla al aconseguir el seu primer i únic Óscar per la pel·lícula.
Tota la pel·lícula gira entorn d'ell, en el que és una de les millors actuacions dels seus últims anys (tenia aleshores 76 anys). Va mori poc desprès que Jane rebés l'Óscar en el seu nom (estava molt malalt per poder assistir a l'entrega). Hepburn també va guanyar el seu quart Óscar

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI