i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

MARÍA ESTUARDO (John Ford)
Títol original: Mary of Scotland
RKO RADIO, 1936maria1.jpg (18466 bytes)
Amb Frieda Inescort

maria2.jpg (14828 bytes)maria3.jpg (22243 bytes)
Amb Douglas i Frederic March

SINOPSIS
María Estuardo retorna a Escòcia l'any 1561, això desperta la por d'Isabel Tudor per una possible reclamació del tro d'Anglaterra per Estuardo. María es casa amb Darnely i nomena el lleial comte de Bothwell el seu protector. Després del naixement del seu fill James, el seu gran amic i secretari Rizzio és assassinat en presència seva, i Darnley, abans d’ésser, també, assassinat, la traeix amb els líders escocesos.
El següent matrimoni de María amb Bothwell provoca una desastrosa reacció popular. A fi d'evitar un alçament, Bothwell abandona el país; així María podrà continuar governant. De totes maneres, els nobles escocesos incompleixen les seves promeses i l’empresonen. María aconsegueix escapar a Anglaterra, on es posa a les mans d'una hipòcrita Isabel I. Després d'estar uns quants anys a la presó, la reina Tudor li ofereix la llibertat a canvi de renunciar al tron, María s’hi nega i és executada a Fotheringhay, el 1586.

CRÍTIQUES
La magistral direcció de la pel·lícula va a càrrec de John Ford. Aconsegueix el màxim efecte dramàtic en cada escena i la seva selecció de personatges s molt inspirada.
Kate Cameron (New York Daily News).


COMENTARIS
John Ford, considerat el més gran cineasta americà des de D.W. Griffith, va dirigir Hepburn a María Estuardo. L'atenció de Ford es va centrar en l'espectacle visual. La posada en escena va resultar una delícia visual, pel drama es va fer estàtic, i a vegades, insuls. Hepburn va ser una María Estuardo finament dibuixada. El nom de la família del comte Bothwell (Hepburn) no es va mencionar en la versió cinematogràfica ja que Kate n’és descendent directa. L'escena en què María Estuardo i Isabel I es troben, històricament és falsa. Les dues dames mai es varen veure.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI