i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

HISTORIAS DE FILADELFIA (George Cukor)
Títol original: The Philadelphia Story
METRO-GOLDWYN-MAYER, 1940
filadelfia1.jpg (15807 bytes)
Amb James Stewart


filadelfia2.jpg (12476 bytes)
Amb Virginia Weidler,
Mary Nash i Cary Grantfiladelfia3.jpg (17041 bytes)

Amb James Stewart

SINOPSIS
Els dies abans del casament de Tracy Lord amb un senyor de Filadèlfia, el seu exmarit C.K. Dexter Haven, també de bona família però no tan tocat i posat, apareix en escena. Haven s'ha posat d'acord amb Mike Connor, periodista de la revista Spy i la seva fotògrafa, perquè cobreixin el reportatge del casament. Tracy accedeix a fer el reportatge quan s'adona que els reporters saben que el seu pare va tenir una aventura amb una actriu. A partir d'aquí Tracy s'enfronta a un seguit de noves experiències. El seu exmarit actua amb molta fredor. El periodista Connor l’emborratxa amb cava i fa que es banyi nua. Hores després apareix el seu pare i justifica la seva aventura dient que és un home gran que no vol renunciar a la joventut. Al dia següent, Tracy és una dona diferent i finalment es casa amb el seu primer marit.

CRÍTIQUES
"Historias de Filadelfia és , davant de tot i sobretot, un triomf de Katharine Hepburn. No solament coneix íntimament el seu personatge sinó que l'interpreta amb humor, saviesa i una intensitat emotiva que no havia ensenyat al públic cinematogràfic des de Doble sacrificio."
Elsie Finn (Philadelphia Record).

"El peculiar talent de la pèl-roja Miss Hepburn passa per Historias de Filadèlfia com una fina capa d’esmalt. Es diria que ha estat escrita per ella. El seu resplendor extern és un reflex perfecte de la seva cara prima. El brillant i intel·ligent diàleg cobreix la seva veu metàl·lica. Quan Katharine es limita a fer de Katharine, és un espectacle que val la pena de veure. Ningú no la pot igualar."
Life

COMENTARIS
Sota la mà de Cukor, Hepburn va afegir magnitud i frescor al paper que havia estat fet a la seva mida. Grant va fer un C.K. Dexter Haven amb el seu habitual estil i James Stewart completa el trio realitzant una gran actuació.
Historias de Filadelfia va tenir sis nominacions a l’Oscar: millor pel·lícula, millor actor (James Stewart), millor actriu (Hepburn), millor actriu secundària (Ruth Hussey), millor guió (Donald Ogden Stewart) i millor director (Cukor). Els dos Stewart varen guanyar! A Hepburn li varen donar el Premi de la Crítica de Nova York.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI