i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

GLORIA DE UN DIA (Lowell Sherman)
Títol original: Morning Glory
RKO RADIO, 193
3gloria1.jpg (20208 bytes)
Amb Adolph Menjou

gloria2.jpg (17240 bytes)

Amb C. Aubrey Smith

gloria3.jpg (18373 bytes)

Amb Douglas Fairbanks Jr.

SINOPSI
Acabada d'arribar de Vermont, Eva Lovelace, enamorada del teatre, descobreix que Nova York és una ciutat dura per trobar feina com a actriu. L'actor Robert Harley l'ajuda i la porta a la seva primera festa de Broadway. L'amfitrió és Rita Vernon, actriu amb molt de geni i de gran èxit. Eva s'emborratxa de xampany i causa sensació en recitar el famós monòleg de Hamlet i l'escena del balcó de Romeo i Julieta. Eva té una aventura amb Louis Easton, un empresari teatral, i després s'enamora de Joseph Sheridan, un jove autor. Miss Vernon abandona la nova obra de Sheridan poc abans de l'estrena i Eva, que se sap el paper, la substitueix i es converteix en la sensació de la nit.

CRÍTIQUES
"Aquesta actuació segura, hàbil, completa, en què Katharine Hepburn es mostra més actriu, i menys ella mateixa, és motiu d'alegria pels seus incondicionals, i ha fet canviar de bàndol a alguns incrèduls." Wregine Crewe (New York American).

"La increïble i fascinant Miss Hepburn ens demostra d'una manera contundent, en la seva nova pel·lícula, que la seva fama en el cinema no era una casualitat que passarà per la pantalla"...Com ja he insinuat, Miss Hepburn fa de Gloria de un dia una cosa que s'ha de veure."
Richard Watts, Jr. (New York Herald Tribune).

COMENTARIS
El paper que fa en aquesta pel·lícula era molt semblant a les seves experiències teatrals, per aquesta raó li va donar més profunditat i significat del que el guió es mereixia.
Vista avui la pel·lícula, les limitacions del guió són encara més evidents i, si no és per la protagonista, seria gairebé insuportable. Katharine Hepburn va guanyar l'Óscar a la millor actriu, i va ser una de les poques que va aconseguir el premi en la seva primera candidatura. Gloria de un dia va inspirar un remake l'any 1958, Stage Struck, amb Susan Straberg i Henry Fonda, però no va resultar gaire millor.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI