i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

LAS CUATRO HERMANITAS (George Cukor)
Títol original: Little Women
RKO RADIO, 1933cuatro1.jpg (18757 bytes)
Amb Paul Lukas

cuatro2.jpg (19842 bytes)
Amb Edna May Oliver

cuatro3.jpg (21542 bytes)
Amb Jean Parker

SINOPSIS
Les quatre germanes March creixen al poble de Concord, Massachusetts, en els difícils dies de la guerra civil. El seu pare esta lluitant a la guerra i la seva mare, Marmee, manté la família junta. Jo, la impulsiva i tossuda filla gran, vol ser escriptora, però no pot abandonar les seves germanes. La seva germana Meg es casa amb Mr.Brooke i Jo, amb dolor, refusa una proposta de matrimoni del seu enamorat, Laurie, i se'n va a Nova York, on més tard coneix Fritz, un professor.
Sota la seva influència, desapareix la seva tristor i comença a comprendre el que és ser una escriptora. En absència de Jo, Laurie s'enamora d'una altra de les germanes, Amy, i es casa amb ella. Jo deixa Nova York i torna a casa seva, Beth, s’està morint; després de la seva mort, el pare torna a casa i Fritz s’adona que no pot viure sense Jo.

CRÍTIQUES
"Miss Hepburn puja en la seva carrera gràcies a la seva creació de Jo. Parla més aviat de pressa algunes vegades, però un sent que Jo ha de parlar així, i després de tot, quan el paper està interpretat per una Katharine Hepburn no desitgem escoltar un diàleg on cada paraula sigui objecte de reflexió."
Mordaunt Hall (The New York Times).

COMENTARIS
La Jo de Katharine Hepburn s'assembla més a Katharine Hepburn que l’heroïna de l'Alcott, però l'habilitat de Cukor va aconseguir combinar-les totes dues. Aquesta pel·lícula va ser filmada anteriorment en una versió muda, i posteriorment en una versió en color (amb Eizabeth Taylor i June Allyson), però cap de les dues pot competir amb el bon gust d'aquesta producció.
Va ser candidata a tres premis de l’Acadèmia: millor pel·lícula, millor director i millor guió adaptat. Els guionistes Mason i Heerman varen guanyar l'Óscar pel seu treball.

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI