i les seves pel·lícules.

CINEMA IETI

LA REINA DE ÁFRICA (John Huston)
Títol original: The African Queen
HORIZON-ROMULUS, 1951
reina1.jpg (19104 bytes)reina2.jpg (19893 bytes)
Amb Humphrey Bogart


reina3.jpg (20422 bytes)

Amb Humphrey Bogart

SINOPSIS
Al començament de la primera guerra mundial a l'Àfrica oriental uns soldats alemanys cremen un poblat indígena, destruint l'església i maten al capella Samuel Sayer. Rose, la germana soltera del missioner, rep ajuda per part del capità d'un petit vaixell, un aventurer aficionat a la ginebra anomenat Charlie Allnut, el qual li proposa esperar el final de la guerra navegant per zones apartades. Rose li suggereix amb fermesa que naveguin riu avall e intentin enfonsar una barca patrullera alemanya que controla la zona i bloqueja una invasió britànica.
El Reina de Àfrica encalla durant una tempesta i la parella son empresonats i conduïts a dalt del vaixell alemany i sentenciats a la forca. Allnut demana al capità que els casi abans de penjar-los. Al acabar la cerimònia la patrullera va en direcció al Reina de Àfrica, el qual va a la deriva i explota. Rose i Charlie cauen al aigua i neden a la vora.

CRÍTIQUES
"Mai s'ha vist a Bogart, un intel·ligent intèrpret, tan a gust. Ni mai ha tingut una parella a la pantalla amb més experiència i talent que Miss Hepburn... En el paper de la missionera, Katharine Hepburn es mostra ingènua i animosa en el seu millor estil còmic, i Humphrey Bogart apareix ressentit i exuberant en el personatge del rodamonts propietari duna barqueta. Amb la seva virginal vergonya al banyar-se en presencia d'aquest home dur, Miss Hepburn transcendeix la vena d'humor que Mr. Huston va imaginà."
Bosley Crowther (The New York Times)

COMENTARIS
Aquesta va ser la primera aparició en color de Hepburn. El director i els actors varen rodà durant dos mesos a Uganda. Varen rebre ajuda addicional dels membres de la tribu banyaro, que varen treballa com a portadors i extres. Més tard, en una entrevista, el director Huston va manifesta al New York Times: Bogie i Katie, com actors es varen anar creixen cada vegada més. Els dos estaven interpretant papers amb els que, en un sentit estricta, no encaixaven i varen ser una revelació per a mi.
La preciosa historia d'amor que neix entre aquesta rara parella resulta inoblidable. La Reina de África va ser candidata a quatre premis de l'Acadèmia: millor actor (Bogart), millor actriu (Hepburn), millor director (Huston) i millor guió (Huston i Agee). Només Bogart va guanyar l'Óscar.

 

P R I N C I P A L    -    B I O G R A F I A   -      F I L M O G R A F I A

CINEMA IETI