mari_fons01.jpg (10297 bytes)CINEMA IETI

 

titol.jpg (8086 bytes)

espai_blanc.gif (49 bytes)Voltatge alt
espai_blanc.gif (49 bytes)Cos contra cervell
espai_blanc.gif (49 bytes)Princesa a Europa

 

 

 

Voltatge alt
espai_blanc.gif (49 bytes)

          Va ser proclamada l'actriu més popular del 1953 per la revista Photoplay, i el seu nom figurava entre les deu estrelles més taquilleres d'aquell any. Havia arribat el moment de plantar cara als seus explotadors.
espai_blanc.gif (49 bytes)
espai_blanc.gif (49 bytes)Portada a Photoplay (11763 bytes)

          El primer enfrontament greu va sorgir quan es va negar a rodar Pink Tights al no estar d'acord amb el seu personatge (segurament tenia raó, el film mai va arribar a estrenar-se) i amb el sou estipulat (1.500 dòlars setmanals, davant els 5.000 que cobraria Frank Sinatra). Encara va refusar dos films més, The Girl in the Red Velvet Swing (La muchacha del trapecio rojo) (1955) i The Revolt of Mamie Stower (1956).

          Després d'arribar a un acord amb els estudis, Marilyn, dels 75.000 dòlars inicials passava a cobrar-ne 100.000 i podia escollir el guió de tant en tant. Marilyn va acceptar rodar There's No Business Like Show Busines (Luces de candilejas) a canvi que li deixessin interpretar The Seven Year Itch (La tentación vive arriba), a les ordres de Billy Wilder.

          Sàvia elecció, Marilyn estava incomparable en el paper de la innocent i volcànica veïna d'un solter reprimit. Wilder va dir d'ella: "Si exceptuem Greta Garbo, no hi ha hagut a la pantalla cap altra dona amb tant de voltatge".

          Després d'aquest èxit, l'estudi va cedir una mica més. Va augmentar el seu sou en 500 dòlars setmanals i va acceptar la seva aprovació al director de qualsevol pel·lícula que ells li oferissin. Marilyn només va donar la seva aprovació a quatre directors: George Cukor, John Huston, Billy Wilder i Joshua Logan.

espai_blanc.gif (49 bytes)
Una secuencia inolvidable (17645 bytes)

 

Marilyn amb Tom Ewell a "La tentación vive arriba" (11445 bytes)

 

Secuencia de "La tentación vive arriba" (17210 bytes)

 

M a r i l y n   M o n r o e

 

Cos contra cervell
espai_blanc.gif (49 bytes)

          Al voltants de 1955, tres homes entren amb força dins la seva vida. D'un costat l’ambiciós fotògraf Milton H. Green, el qual es convertirà en el seu principal conseller en assumptes cinematogràfics i amb el qual tramarà posteriorment l’utòpic desafiament a Hollywood.

 Amb Milton Greene (4375 bytes)

Per complementar els consells de Green es va apuntar a les classes, per perfeccionar-se i ser una gran actriu, que dirigia Strasberg, el qual va quedar sorprès de les ganes que tenia Marilyn per aprendre la tècnica interpretativa. Des d'aleshores serà Strasberg qui vigili estretament les seves actuacions en el cinema.

          El tercer home va ser Arthur Miller, màxim exponent de la intel·lectualitat i l’inconformisme americans. Miller, a part d'haver guanyat el premi Pulitzer, era un intel·lectual d'esquerres que havia tingut problemes per la seva simpatia pels comunistes. El seu casament l'any 1956 va ser difós amb grans titulars per tota la premsa. Marilyn, amb aquest casament, adquiria l'estatus social i intel·lectual superior i privilegiat pel qual havia lluitat tant.

Marilyn a Nova York (12242 bytes)

          Miller sentia antipatia per Strasberg, al qual considerava com un director de teatre fracassat. Tampoc li agrada en Green, ni les idees que donava a Marilyn. Aquest casament només podia acabar sent l'enfrontament del cos contra el cervell.

espai_blanc.gif (49 bytes)
Marilyn amb l'escriptor Arthur Miller (17780 bytes)

Una foto divertida de Marilyn i Miller (11794 bytes)

Amb Arthur Miller, Laurence Olivier i Vivien Leigh (9548 bytes)

Marilyn animan als soldads (14283 bytes)

 

M a r i l y n   M o n r o e

 

Princesa a Europa
espai_blanc.gif (49 bytes)

          L'any 1957 es compleix un dels somnis de Marilyn: fundar la seva pròpia productora, per, il·lusòriament, escapar de la tirania de les multinacionals del cinema. La Marilyn Monroe Inc. va debutar amb The Prince and the Showgril (El príncipe y la corista).

amb Laurence Olivier, en un descans del rodatge de El príncipe y la corista (6954 bytes)

Es va rodar a Londres i la direcció i interpretació varen anar a càrrec de Laurence Olivier. Aquesta no va ser la seva millor pel·lícula, però li va permetre estar amb el cèlebre actor i director anglès i amb la distingida aristocràcia britànica, inclosa la seva presentació a la reina Isabel.

Marilyn a la pel·lícula "El príncipe y la corista" (6614 bytes)

 

Menu principal | Norma Jean | Marilyn (1) | Marilyn (2) | Marilyn (3) | Marilyn (4) | Marilyn (5) | Àlbum fotogràfic


Menú Especials

CINEMA IETI