CINEMA IETI
Els participants es jugan la vida, a una velocita de 900 quilómetres per hora (11062 bytes)

Efectes visuals a dojo

Dels 2.200 plans que formen "L'amença fantasma", 1.965 han necessitat un o diversos efectes visuals. En total 1.600 més que a "La guerra de les galàxies" o 1.400 més que a Titànic. Els responsables de portar-los a terme varen ser quatre tècnics de la Indústria Light and Magic: Dennis Muren (l'únic en la seva especialitat que té una estrella al passeig de la Fama) es va encarregar de 300 efectes, entre altres els de les seqüències submarines i els de la batalla terrestre final), John Knoll (supervisor de 1.000 efectes, entre ells els de totes les seqüències espacials i els de la cursa al planeta de Tatooine), Scott Squires (a càrrec de la baralla entre Darth Maul i Kenobi i Jinn i dels exteriors del planeta de Naboo) i Rob Coleman (director d'animació responsable de més de 60 criatures que requereixen el treball de 45 animacions durant tres anys).

De totes maneres, tot va començar amb un paper i un llapis: Lucas escrivint el guió i el dissenyador Doug Chiang transformant-lo en imatges que varen donar lloc a un story board de 3.500 dibuixos.

LA BATALLA A NABOO: Enfronta els Gungan amb les tropes de la Federació. En cada pla s'hi concentren 6.000 criatures que adquireixen moviments individualitzats. L'equip encarregat del disseny va incloure: 65 directors tècnics, 25 creadors de seqüència, 8 supervisors d'imatges generades per ordinador, 3 unitats (amb 40 tècnics cada una d'elles) d'animació i 3 unitats de supervisors d'efectes visuals.

LA BARALLA ENTRE DARTH MAUL I KENOBI I JINN: Tot el decorat en què succeeix l'acció va ser creat per ordinador, menys una porta.

JAR JAR I LA RESTA DE MONSTRES: En els 130 minuts de pel·lícula hi ha 180 plans en els quals surten 66 criatures digitals, algunes de les quals interactuen amb els actors de carn i os. Hi destaca l'aparició de Jar Jar, els monstres marins que persegueixen Kenobi, Jar Jar i Jinn en la seva fugida del món submarí dels Gungan, Watto, el propietari d'Anakin Skywalker i amo d'una botiga de recanvis de naus espacials a Tatooine, i el líder dels Gungan, Boss Nass.

LA CARRERA A TATOOINE: Inclou 18 vehicles que assoleixen velocitats de 900 quilomètres hora. "Tot va ser creat per ordinador, menys una petita fracció del decorat en què es mouen els actors", afirma John Knoll. Com que els vehicles van tan ràpids, era impossible plantejar-se la seqüència amb miniatures.

INTERIORS: Alguns decorats varen ser construïts als estudis de Leavesden, a Anglaterra, però mai varen sobrepassar els 4 m d'alçada. A partir d'aquesta mesura, tot és digital, comenta Knoll. Després també vàrem treballar amb models a escala, com referències geomètriques visuals. Però sempre que hi ha algú en moviment, l'escenari és digital.

 

JAR JAR BINKS (3661 bytes)
Anterior    -   Continuar

 

Menú Especials

CINEMA IETI