CINEMA IETI
El duel final entre QUI-GON i OBI-WAN contre DARTH MAUL (9954 bytes)

A tenir en compte...

La visualització dels mons imaginaris creats per Lucas; les seqüències d'acció (la carrera a Tatooine, la lluita al final de la pel·lícula i Darth Maul).

La manca de personatges carismàtics a l'estil de Han Solo, Chewbacca o C3PO (tot i que surt un petit moment: R2d" hi té un paper molt més destacat), i el to excessivament infantil d'algunes seqüències.

Algunes de les frases de la pel·lícula:

"Estava predestinat que us ajudaria". (Shmi a Jinn parlen del seu fill, Anakin, futur Darth Vader).

"Qui va ser el pare?" (Jinn pregunta a Shmi pel pare d'Anakin). "No hi va haver pare. Jo el vaig dur al ventre, el vaig cuidar, el vaig educar... No puc explicar-ho". (Shmi).

Un innocent Anaki, en un sopar amb al seva mare, Jinn, Kenobi i Jar Jar, diu: "L'altre dia vaig tenir un somni: era un Jedi i alliberava a tots els esclaus de l'Imperi".

"Por és el camí al Costat Fosc." (Yoda a Anakin quan aquest li assegura que té por).

"L'habilitat de parlar no et fa intel·ligent." (Jinn a Jar Jar).

La imatge del món submarí on viuen els Gungan (una seqüència inserida amb calçador, com demostra la insubstancial persecució de diversos monstres marins a la nau dels herois).

El desplegament de les tropes de la Federació (més de 3.000 androides) i la cursa a Tatooine entre Anakin i Sebulba.

L'arribada al planeta de Coruscant (fet enterament d'edificis, inspirat en "Metropolis") i al seu Senat.

Quan els Gungan apareixen entre les ombres.

La música és de John Williams, el qual novament, com en les tres anteriors, és l'encarregat de la banda sonora. Destaca el desplagament de les tropes de la Federació a Naboo, la lluita final o el comiat entre Shmi i Anakin.

El rodatge va començar el juny de 1997 als estudis Leavesden a Londres, passant després per Itàlia i Tunis, on va acabar el setembre de 1997, després de 65 dies. Des d'aleshores i fins a l'abril de 1999 es va treballar en la postproducció.

Al senat de Coruscant es pot veure una delegació d'ET (diversos membres de la família de l'extraterrestre creat per Spielberg) al marge esquerre de la pantalla, així com una representació dels Wookies (espècie a la qual pertany Chewbacca). També es deixen veure en el film Gardulla the Hutt (esposa de Jabba the Hutt, a la seva esquerra), Sofia Coppola i el seu germà Roman (fills de Francis Ford Coppola: ella com una de les ajudants de la reina Amidala i ell com un dels seus guardians), el segon muntador i dissenyador del so Ben Burtt, el també muntador Martin Smith, el productor Rick McCallum i Warwick Davis.

THX 1138 va ser el primer llargmetratge dirigit per Lucas. A American Graffiti una de les matrícules dels cotxes és THX 1138, a "La guerra de les galàxias" la princesa Leia està tancada a la cel·la 1138, el sistema de so desenvolupat per la companyia del director s'anomena THX, i a "L'amenaça fantasma", un dels androides de batalla que és decapitat té el número 1138 marcat al cap.

Frank Darabont (director de "Cadena perpetua") i Carrie Fisher varen polir alguns trossos del guió original de George Lucas.

 

AMIDALA (2706 bytes)
Principi    -   Anterior

 

Menú Especials

CINEMA IETI