MONTAJE. UNA PROFESIÓN DE CINE
Pedro del Rey del Val
Ariel Cine. Barcelona 2002

MONTAJE. UNA PROFESIÓN DE CINE

català

Muntatge és l'art d'explicar, estructurant i ajuntant imatges i sons filmats, assegurant davant de tot l'eficàcia de la narració. Al organitzar la successió dels plans dona a cada seqüència un sentit que no tindria si estigues organitzada d'un altre manera.
Aquest llibre te com a finalitat explicar aquesta assignatura tan desconeguda que és el muntatge cinematogràfic. Al mateix temps l'autor ira analitzant el desenvolupament del muntatge d'una pel·lícula des de el primer dia de rodatge fins a la copia d'explotació.

castellano

Montaje es el arte de contar, estructurando y uniendo imágenes y sonidos filmados, asegurando ante todo la eficacia de la narración. Al organizar la sucesión de los planos otorga a cada secuencia un sentido, que no tendría si estuviese organizada de otra manera.
Este libro tiene como finalidad explicar esa asignatura tan desconocida que es el montaje cinematográficonocimiento. Al mismo tiempo el autor irá analizando el desarrollo del montaje de una película desde el primer día de rodaje hasta la copia de explotación.

 

Cinema ieti 1997