12:02 08/10/03
 

EL 66% DELS WEBLOGS NO PASSEN DELS DOS MESOS DE VIDA

Més de la meitat de nous weblogs no viuran més de dos mesos abans que els seus mantenidors els deixin d'actualitzar. Una quarta part, no duraran ni un dia, el temps d'enregistrar-lo en algun gran servei d'hostatjament de weblogs i adéu. Això diu un estudi de Perseus Development Corp, que aquests dies ha aixecat polseguera, especialment perquè destaca que el ritme de creixement davalla, tot i situar-se encara en més del 100%.
 
 

ELS WEBLOGS CREIXEN CADA COP MENYS
 

Els weblogs o diaris de navegació, aquella mena de web que porta una o més persones, amb novetats diàries, semanals o mensuals, sobre coses de l'actualitat o de la vida, que sovint admet comentaris dels lectors i es reconeix fàcilment perquè llista articles de més nou a més vell. Els weblogs, doncs, creixen cada cop menys i la meitat es queden aviat desactualitzats, segons un estudi de Perseus Development Corp. que, aquests dies, s'ha situat a primera fila de les coses més comentades als weblogs de tot el món.

Segons Perseus Development, que ha analitzat 3.634 blogs (abreviació de weblog) de vuit serveis d'hostatjament, Blog-City, BlogSpot, Diaryland, LiveJournal, Pitas, TypePad, Weblogger i Xanga, el 66% no s'havien actualitzat en els darrers dos mesos. Si la població de blogs en aquests serveis s'estima en més de quatre milions, això representa que n'hi ha 2,72 milions d'abandonats temporalment o per sempre. "Els serveis d'hostatjament han fet tan fàcil crear un blog, que la majoria d'usuaris no considera un repte donar-hi continuïtat. 1,09 milions de weblogs abandonats només han durat un dia; la resta, no més de quatre mesos", explica l'estudi.

Els homes  tenen més tendència a deixar-ho estar que les dones, amb un 46,4% de weblogs abandonats fets per homes i un 40,7%, per dones. Elles són també les creadores majoritàries, amb un 56% dels blogs, fet que trenca el mite de la poca presència de dones a Internet. Un altre mite desenmascarat és que la majoria de notes que apareixen als weblogs enllacen amb notícies dels grans mitjans: "Només el 9,9% dels  weblogs actius tenien algun missatge que enllacés amb algún dels 2.875 llocs de notícies tradicionals". El ritme d'actualització dels que segueixen actius és de 14 dies i només uns 50.000 ofereixen novetats diàriament. Per edats, la majoria de creadors de blogs (el 92,4%) tenen menys de 30 anys. El fet més comentat a la comunitat "weblogera" ha estat que el ritme de creixement ha passat d'un 600%, el 2001, a un 131%, el 2003, i baixant per l'any que ve.
 

Mercè Molist
 

The Blogging Iceberg
http://www.perseus.com/blogsurvey
BlogoSfera: ¿crisis o asentamiento?
http://geneura.ugr.es/~jmerelo/atalaya/print.cgi?id=/historias/11708&nombre=fbenedetti
 
 

Copyright (C) 2003 Mercè Molist.
Verbatim copying, translation and distribution of this entire article is permitted in any medium, provided this notice is preserved.
 

<<